SaS pripravila najväčší podvod, tvrdí Robert Fico

06.10.2011 Bratislava

Odporúčame:

Ak SaS zmení stanovisko k eurovalu, prehodnotí ho aj OKS
SaS podľa Jozefa Kollára zahlasuje za euroval
Je malá šanca, že budú splnené naše požiadavky, tvrdí SaS
Holanďania rozhodnú o eurovale, zostanú ešte Slováci
O eurovale by sme mali hovoriť v koalícii, tvrdí Zsolt Simon
Všetci o nás tvrdia, že len my sme exoti, hovorí Sulík
Euroval je zámienka na vznik spojených štátov európskych
 
BRATISLAVA 6. októbra (WEBNOVINY) - SaS dnes po tom, čo nesplnila ani jeden zo svojich sľubov, pripravila jeden z najväčších podvodov na voličoch.

Predseda strany Smer-SD Robert Fico tak reagoval na dnešné rozhodnutie SaS podporiť euroval.

Predseda poslaneckého klubu SaS Jozef Kollár to ale podmienil tým, že bude zriadená komisia, kde budú zastúpené všetky parlamentné strany, pričom každá bude mať právo veta.

Kým komisia neodsúhlasí pomoc pre ktorúkoľvek krajinu, tak z eurovalu peniaze neodídu.

Smer-SD nikdy do takejto komisie nebude nominovať ľudí, zdôraznil Fico s tým, že v praxi bude takýto scenár znamenať, že celý euroval bude v rukách SaS.

Fico zároveň informoval, že poslanci Smeru-SD sa na hlasovaní v utorok 11. októbra nezúčastnia, pretože nechcú klamať partnerov v zahraničí.

„Ide o ďalší darebácky návrh, ktorý poškodzuje dobré meno Slovenska v zahraničí,“ tvrdí predseda Smeru. Pripomenul, že SaS pristupuje na obdobný návrh, ktorý pred časom predložila SDKÚ-DS, pričom sám Richard Sulík ho označil za „ofajč."

Ľudia si musia podľa Fica uvedomiť, že parlament bude hlasovať o plnohodnotnom eurovale so všetkými finančnými záväzkami pre Slovensko. SaS nemá žiadne hodnoty, má len hodnotu moci a účasti na privatizácii.



SNS kritizuje SaS

Slovenská národná strana kritizuje postoj SaS k hlasovaniu o eurovale.

Podľa najnovších informácií sulíkovci pravdepodobne nakoniec za euroval v parlamente zahlasujú.

"SNS oceňuje, že táto internetová politická strana odkrýva svoj charakter sama a nemusíme naň denne poukazovať my. Tak, ako SaS klamala svojich voličov pred voľbami a odmietala miliónové limuzíny, v ktorých sa dnes jej predstavitelia bez problémov vyvážajú, bez hanby klame aj dnes," vyhlásil predseda SNS Ján Slota.

Strane sa nepáči, že poslanci SaS najskôr euroval odmietali a zorganizovali pre to aj veľkolepú kampaň, no keď im prihára a blíži sa parlamentné hlasovanie o eurovale, menia svoj postoj. Slota naznačuje, že by za tým mohli byť iné záujmy.

"Vo vedení poslaneckého klubu SaS pracuje Jozef Kollár s 15-ročným pôsobením v špičkovej bankovej pozícii, preto bolo len otázkou času, kedy biznisová strana SaS podľahne tlaku bánk a bude musieť priznať ďalšiu zradu na svojich voličoch, ktorým celé mesiace klame do očí," tvrdí Slota.

O strane SaS hovorí ako o politickej strane na jedno použitie, účelovej eseročke či skupine ľudí bez chrbtovej kosti a akýchkoľvek hodnôt. "Som zvedavý, ako sa po takomto klamstve pozrú jej predstavitelia do očí svojim voličom," dodal Slota.
 

Vyberte región